Дребен дивеч - птици
Горски бекас (Scolopax rusticola)
Срокове за ловуване: • от втората събота на август до последния ден на февруари
Срокове за ловуване:
• от втората събота на август до последния ден на февруари
В България се среща по време на прелетите – ранна пролет и късна есен (октомври – ноември). Отделни екземпляри рядко остават да мътят и да зимуват в България. Възрастният горски бекас достига дължина до 38 cm, а размахът на крилете му до 65 cm. Теглото му достига до 440 g. Дългият прав клюн достига дължина до 7 cm. Гръбната част е оцветена в кафяво, черно и сиво и служи за прикритие. Очите са черни и имат зрителен ъгъл до 180°, тоест птицата може да вижда и назад. Има къси крака. Индивидите от мъжки и женски пол са с еднаква окраска.
Може да ловувате -
в: